Voorpret

20150502_121958Voor iedereen die me op de voet wil volgen door Spanje: leuk dat je er bent, welkom op mijn weblog!

Nog een week te gaan: komende vrijdag land ik in Bilbao, en zaterdagochtend stap ik de Camino del Norte op, langs de schelpjes en de zee, voorwaarts naar Santiago.

Ik loop niet vanuit een crisis – “op het midden van mijn levenspad gekomen” enzovoorts. Ik heb ook geen diepe spirituele redenen om te gaan. Ik zal niet zweven over de wegen naar Santiago of knielen bij elke kapel. En het is ook geen race of uitdaging – ik sta mezelf sporadisch een bus, trein of hotelkamer met ligbad toe.

Maar waarom loop ik dan wel? Ten eerste voor Lara, omdat zij mijn Camino begon: toen ze in 2009 aan de betere hand was spraken we af de weg naar Santiago te gaan. Ik wandel in haar nagedachtenis, en uit dankbaarheid voor wie ze was. Ten tweede loop ik omdat het leven te kort is om goede ideeën en ervaringen te laten liggen. Een oefening in openheid. En last but certainly not least omdat ik de Camino wil voltooien met Jana, de liefde van mijn tweede leven. Omdat ze een wandelend feestje is!

Mijn streven is om de dag een bericht te posten. Mijn voorzichtige reisschema is als volgt: Bilbao (8 mei) – Santander (12 mei) – Gijon (19 mei) – Aeropuerto de Asturias (Jana ophalen! 21 mei) – Vilalba (29 mei) – Santiago (5 juni).

Buen camino!

P.S.: ik blog bewust niet onder mijn eigen naam – daar voel ik me al jaren prettig bij. Maar mocht je willen reageren, dan kun je mijn voornaam gerust gebruiken…

3 Comments

  1. Jeroen schreef:

    Dat belooft wat! Krijg al kippenvel bij het lezen van dit stukje. Geniet ervan!

  2. Pegah schreef:

    Veel plezier 🙂

  3. sofaerde schreef:

    He Cas! Ik heb nog een lange reis te maken met OV naar Utrecht, geen camino, en kan dus lekker genieten van jouw reis. Heb er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: