Llanes

 Het is weer vroeg als ik vertrek, voor een niet al te lange etappe naar Llanes. Ik weet nu al dat ik vanavond niet in een albergue slaap. Het aanpassen aan anderen blijf ik lastig vinden. En de club die er nu is, is iets oppervlakkiger, minder echte interesse. Prima, ik had deze morgen ook een genoeglijk wandelgesprek over de orchideeën en de reigers en de palmbomen, maar ik heb vandaag niet zo’n behoefte aan small talk. Misschien dat het anders is als ik over vijf dagen met z’n tweeën ben!

Vandaag loopt de camino weer een stuk langs de kust. Ik ben inmiddels in Asturië, sinds Colombres. De Picos de Europa liggen aan mijn linkerhand, de zee aan mijn rechter. Het landschap is steniger en hoekiger, minder afgerond. Ik kom langs de Bufones de Arenillas, waar het kalksteen tot aan de oppervlakte bovenop de klif is weggeslagen, en zo bij een beetje golfslag enorme natuurlijke spuiters (bufones) veroorzaakt. Vandaag is de zee kalm, dus er is helaas alleen wat gerommel te horen in de diepte.

Ik ben redelijk vroeg in Llanes, een kuststadje dat me verrast met zijn historische en knusse centrum en zijn bruisende sfeer.  Eigenlijk was het plan verder te lopen, misschien zelfs een bus te pakken om op wat toekomstige albergue-loze stukken te anticiperen, maar ik blijf lekker hier. Ik check in in een hotel, omdat ik geen posada vinden kan, en ga eens puzzelen hoe ik de volgende dagen ga doen. Voor morgen staat er in elk geval een hotelontbijt klaar (handig op de zondag…).

Spreuk van de dag: ga op zoek naar gerommel in de diepte!

2 Comments

  1. Kim schreef:

    Wat leuk om te lezen! Je maakt wat mee en wat schrijf je mooi! Dat heb je niet van een vreemde denk ik. Heel veel succes en geluk deze tocht. Ik blijf je volgen!
    Nog één ding. Vergeet geen zonnebrandcreme te smeren!

  2. marianbroer schreef:

    Gerommel in de diepte kan ook tot een uitbarsting leiden, wees daar wel op voorbereid. Hoop dat je vanmorgen een lekker ontbijt gehad hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: