Roxica

image
Een lekkere koele wandeldag gecombineerd met een toevallige blik op wat visitekaartjes maakt dat we 10 kilometer verder lopen dan gepland en in een privé-albergue in Roxica belanden. De tocht was mooi, door een kleinschaliger, steniger en oorspronkelijker landschap, met een leuke pelgrimspost halverwege, vriendelijke mensen onderweg en de eerste ‘turegrino’s’: pelgrims die uit de touringcar stappen met een mini-rugzakje en zo ook de mogelijkheid hebben de tocht te volbrengen. De laatste honderd kilometer te voet (of meer) geven recht op een compostela, vandaar dat we er nu mee geconfronteerd worden. Ieder z’n weg!

Ons doorwandelen maakt deze post mogelijk en zorgt voor een lekkere korte tocht morgen, terug naar wat stedelijker gebied. Sobrado dos Monxes ligt op 15 kilometer en heeft naast een beroemd klooster ook een hotel. En daar gaan we gebruik van maken!

Nog 77 kilometer!

Spreuk van de dag: plannen maak je om er vanaf te kunnen wijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: