Arzúa

image

Ondanks de bijna-vrieskou van de vroege ochtend merkte je aan alles dat vandaag een warmere dag zou worden. Onze Camino verandert sowieso: vanaf ons balkonnetje konden we gisteren de peregrino’s zien binnendruppelen vanaf de Norte en een variant van de Primitivo, die bij Sobrado bij elkaar komen. We telden zo al minimaal dertig pelgrims, een voorbode voor de samenvoeging met de Camino Frances van vandaag. Maar eerst nog een rustige etappe door een golvend en landelijk Galicië.

De pollen vliegen vandaag volop rond, en Jana krijgt haar hooikoorts niet goed onder controle. Toch genieten we van de route, zeker nadat er wat afstand komt tussen de vertrekkende colonne van pelgrims zo tussen half acht en half negen. We stappen stevig door, en voor het heetst van de dag lopen we de helling naar Arzúa op. We kruisen de hoofdstraat bij de toeristeninfo en een groot pension, en worden meteen ondergedompeld in peregrino-frenzy. We zien meer pelgrims dan anderen en ervaren even later gelijk dat dit een andere instelling vraagt: we willen privacy, maar dat betekent dat je vooruit moet gaan boeken. 

Gelukkig heeft het enige hotel nog een aantal mindere kamers (warmer, kleiner, minder comfort) achter de hand.  Al gauw hebben we de rest van de route geboekt en terwijl Jana de hooikoorts eruit probeert te slapen loop ik even door het stadje. Het is commercieel en druk, maar niet onprettig. En het stukje Camino uit de stad naar het hotel toe beloofd wat moois voor morgen. De voorspellingen geven nog meer warmte aan, dus gaan we zo vroeg mogelijk op weg. Voor de eerste helft van de laatste 40 kilometer!

Spreuk van de dag: hatsjoe!

1 Comment

  1. Stan schreef:

    Wij voelen mee met Jana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: