BERLIJNS MOMENT

IMG_20171118_194408_processed

Het is stil in het appartement. Buiten woedt de middagzon en vallen niet alleen de mussen van het dak, binnen is het koel en aangenaam schemerig. Hoe lang zijn we hier nu? Een paar dagen, maar het voelt al veel langer.

Zoals alles met jou.

Naast me lig je te doezelen, moe van het fietsen door de stad, je op te laden voor een gezellige avond in een prettig sjofel café op de Prenzlauer Berg, met vrienden die je lang niet hebt gezien. En het gaat regenen, ik weet het zeker. Ik laat me natregenen ook…

De werkelijkheid is vreemder dan fictie. Hier lig ik dan, starend naar het hoge plafond in een excentriek negentiende-eeuws wooncomplex ergens in Berlijn, met de stad aan mijn voeten en geen enkele zorg die me dwars zou kunnen zitten. Dromend van een plensbui.

Noteer het moment. Markeer het.

En adem langzaam uit.

(c) Buitendijks 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: