Nazomer

IMG_20171118_190915_processed

Als augustus op haar laatste dagen loopt wordt de zon stilaan wat zachter. De bomen rusten uit van de zomer, en laten hun gebladerte nog even hangen in de wind, of aan de ontelbare draden van kruisspinnen. Tegelijk met de bramen en de lijsterbessen komt er meer kleur in de atmosfeer, en een breder palet aan wolken – vooraankondiging van de herfst. Een subtiele kilte knabbelt stil maar gestaag aan de randen van de nog warme septemberlucht.

Voor mij is deze periode een jaargetijde op zich, dat soms kan duren tot eind oktober. Het zijn dagen om buiten te zijn, in de tuin, in de natuur. Regenjas mee, urenlang lopen. En hoe dieper richting november, hoe groter de beloning: een fris hoofd, een warme kop thee en de nacht die je – steeds vroeger – warmpjes toedekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: