Winterstilte

Winterstilte2

Na de gezelligheid van december volgen vanaf vandaag de stille wintermaanden. En dat is niet alleen maar een lang voortslepen naar het voorjaar, ergens verscholen achter in maart. Er zijn voldoende aanleidingen om de sleur te doorbreken, bijvoorbeeld met tochten door de natuur. In het holst van de winter vind je sneeuwklokjes en winterakonieten om je door de kilte te leiden. De leegte van het strand nodigt je uit de ruimte te nemen. De winterzon verlicht je pad, een via negativa. 

Dus blijf bij jezelf, wordt rustig en stil, wacht af. Maak ondertussen nieuwe plannen, bedenk nieuwe projecten, bijvoorbeeld voor de reizen die je gaat maken, het bedrijf dat je gaat starten. Of gewoon voor de inrichting van je tuin of de kleur van je kozijnen.

Deze winterstilte is nodig. Het is gezond.

Zonder stilstand is er immers geen vooruitgang.

(P.S. Buitendijks wenst je een gelukkig nieuwjaar!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: